לוגו ניקה

אהלן! מדי פעם אגוון לכם באתר בטיפים מהנסיון האישי שלי באפייה.
ממליצה מאוד ליישם את הטיפים במתכונים השונים והאישיים שלכם ולנסות בבית.

טיפ מספר 1
כאשר אתם מכינים כל מתכון של עוגה בחושה ביתית ועל אף ההוראות הרושמות במתכונים האישים שלכם תמיד נאפה אותה על 160 מעלות בלבד למשך שעה שלמה.
האפייה האיטית, והחום הנמוך מונעת אי אפייה במרכז העוגה, ומונעת מהעוגה לשבר במרכזה.
העוגה תצא חלקה ומושלמת בכל חלקייה.

טיפ מספר 2
בעבודה שלנו עם כל סוגי הבצק שמרים, ישנה נטייה כאשר הבצק דביק להוסיף עוד קמח.
ואני אומרת- לא!
הוספת הקמח על הכמות הרשומה במתכון עלולה לייבש לנו את הבצק ולייצר מרקם לא רצוי בכלל.
לכן, כאשר הבצק דביק הוסיפו לידיים שמן בלבד.
השמן ימנע מהבצק להידבק לידיים ולמשטח העבודה, ויעניק לבצק מרקם טוב יותר.

טיפ מספר 3
עוגת גבינה אפויה- נסדקת במרכז? לא בגובה שווה? מבאס.
ולכן, על מנת למנוע תופעות אלה, ועל מנת ליצור עוגה חלקה ומושלמת יש לנקוט בשלושה צעדים פשוטים:
– תמיד תמיד נאפה אותה על 160 מעלות בלבד למשך שעה ורבע או עד שקיסם יוצא לנו נקי ממרכז העוגה. האפייה הנמוכה והאיטית מאפשרת לעוגה לעלות באופן שווה ויציב.
– לרוב מתכוני העוגות הם במינונים גדולים מה שיוצר לנו כמות בלילה מאוד גדולה- ולכן, תבנית קוטר 26 היא המומלצת ביותר.
– בסיום האפייה, כאשר העוגה מוכנה נכבה את התנור ונפתח אותו מעט. ניתן לעוגה להתקרר בחום שנותר מהתנור. השוואת הטמפרטורות עוזרת לעוגה להימנע מליפול בגובהה. כאשר מוציאים את העוגה מידית, הטמפ' בבית עלולה להפיל אותה מיד מגובהה התבנית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *